Opplevelser

Kultur og Historie

Fjellstua i seg selv er en opplevelse med sin sterke historiske identitet samt matopplevelser som tar utgangspunkt i lokale råvarer og tradisjoner både i gammel og ny drakt.

Du opplever viddas stillhet og storhet med nordlys i de kalde vintermånedene og naturens mangfold i midnattsolens sommermåneder.

 

Aktivitetsmuligheter

Utover de store historiske verdiene på stedet, kan vi ved hjelp av våre samarbeidspartnere tilby en rekke forskjellige opplevelser.

Sensommer og høst er Suolovuopmi Fjellstue et knutepunkt for jegerne som er på rypejakt. Vinterstid er snøskuterkjøring, hundespann og skiturer i svært godt skiterreng, populære aktiviteter rundt Fjellstua. Vi kan tilby scootersafari, og hundesafari med reise fra fjellstue til fjellstue, samt særdeles gode jakt og fiskemuligheter.

​I Kautokeino kommune er det ca.10 000 fiskevann, og Suolovuopmi Fjellstue har dessuten forpakterrett til tre nærliggende fiskevann som våre gjester kan benytte seg av.

1098399 205370106289944 425968549 N

Fjellstua ligger rolig til i herlige vidde- og fjellterreng, blant tallrike vann, lange myrer, småvokst bjørkeskog og ”krypende” dvergbjørk på de kollene der vinden tar hardest. En kan vandre rundt i flere timer og bare oppleve viddas endeløse stillhet eller benytte seg av områdets fiske- og jaktmuligheter i en ubefolket natur.

Bæskades

Turvegen går mellom to fjellstuer, Gargia og Suolovuopmi. Vegen har såpass god og enkel standard at turen er godt egnet også for barn, evt i sykkelvogn.  Les mer her.

Våre samarbeidspartnere

Logo
859155151

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
924 56 535